Doel…het einde?

Doel…het einde?

Posted by edsbev on september 1st, 2009

doel-w468
Gisteren was officieel de laatste dag voor de Doelbewoners die hun huis huren van de maatschappij Linkeroever. Men zou een rouwstemming kunnen verwachten, maar niets was minder waar. Met een blijvend enthousiasme zetten de overgebleven bewoners en vele sympathisanten hun strijd voor behoud verder. Misschien een verloren strijd, want tegen de koppigheid van mensen die er geld bij winnen is weinig te beginnen. Of het nu nodig is of niet, de Vlaamse regeing en zijn slippendragers hebben onder impuls van de havenbonzen besloten Doel te vermoorden. En dan nog op een zeer langzame en pijnlijke manier.

Dezer dagen sla je een krant open en Doel staat erin. Gisteren wijdde de VRT een ganse reportage aan het dorp. Hierin kwamen voor en tegenstanders aan het woord. Wat ik echter niet hoorde is waarom het dorp nu persee moet verdwijnen. Er is geen enkele invulling op dit moment. Degenen die voor verdwijnen pleiten weten zelf niet wat er in de plaats moet komen.

Waarom zorgt men er niet voor dat de bestaande dokken eindelijk eens gaan renderen? het Deurganckdok heeft in de hoogconjunctuur op maximaal 30% van de capaciteit gewerkt en is nu teruggevallen op de helft hiervan. In de bestaande haven zijn nog braakliggende gronden. Bedrijven die op sterven na doorzijn komen waarschijnlijk vrij.

Een fotoimpressie van gisteren: bekijk de foto’s hier

http://gva.burgerreporter.be/2009/09/01/doelhet-einde/

Inneke 23 and me with the Fairy Man for D☼EL

Inneke 23 and me: inviting the Fairy Man for Axis Mundi D☼EL

♦☼♣♀


Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder artivism, D☼EL

Een Reactie op “Doel…het einde?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s